Main Menu

Friday, October 20th, 2017

 

Është vetëm 11-vjeçe, fiton çmimin shkencëtarja më e re e SHBA-ve

Ajo është vetëm 11 vjeçe dhe ka marrë çmimin si shkencëtarja më e re e Amerikës, për shpikjen e saj fenomenale: një mënyrë të lirë dhe të shpejtë për të diktuar ujin e ndotur me plumb. Gitanjali Rao u zgjodh fituesja mes 10 finalistëve që kishin punuar për 3 muaj me shkencëtarët për të zhvilluar idetë e tyre. Pajisja e vajzës së vogël përdor nanotubat e karbonit për të diktuar praninë e plumbit në ujë, e këtë e bën thuajse në sekondë, ndërkohë që metodat aktuale kushtojnë shumë dhe përfshijnëRead More

Share

Share