Main Menu

Thursday, October 12th, 2017

 

Doni të keni vetulla të përsosura? Bëjeni këtë truk pesë sekonda

Femrat gjithmonë janë në kërkim të produkteve për destinime të shumta, të cilat mund t’ua kursejnë kohën dhe paratë. Dhe derisa në treg ekzistojnë produkte të shumta për formësimin e vetullave, ne po ju sjellim trukun se si t’i rregulloni dhe t’i formësoni në shtëpi mu sikur të ishit profesioniste. Spërkatni pak llak për flokë nëpër mollëza të gishtave të mesëm, pastaj me ta kaloni mbi vetulla në drejtimin nga rrënja e hundës drejt këndit të jashtëm. Dhe e gjitha është kjo. Llaku i flokëve do “t’i disiplinojë” qimet dheRead More

Share

Origjina e numrit zero, misteri më i madh matematikor

Hulumtuesit nga Universiteti i Oksfordit analizuan dorëshkrimin e Bakhshalit, teksti matematikor më i vjetër dhe përcaktues i origjinës së simbolit. Zeroja sot njihet si një formë ovale, pak e gjerë, ndërkohë që në realitet ka filluar si një pikë. Ky lloj simboli përdorej për të shënjuar pozicion. Përfaqësonte fillimin e një sistemi numerik indian, tashmë jashtë përdorimit. Duke filluar që nga ai formoheshin numra më të mëdhenj. Për një farë kohe numri zero u kthye në një obsesion të matematikanëve. Deri më tani, regjistrimi i parë që kishim ishte eRead More

Share

Share