Main Menu

Friday, July 28th, 2017

 

Recetat e gjyshes që shëron çdo sëmundje: Dhimbje të kokës, rënje e flokëve, ftohje…

Recetat e gjyshes për çdo sëmundje: dhimbje të kokës, rënje e flokëve, ndezje e vezoreve, ishijas, ftohje… Barnishte, çajra, bimë të ndryshme dhe receta jo të përditshme janë pasuri e barnatores popullore që na ndihmon tek shumë sëmundje, kurse aftësia shëruese e tyre shpesh këndshëm na befason. Për shumë sëmundje, mençuria popullore ka një fshehtësi dhe këshillë të veten. Shumë njerëz kur sëmuren para se të shkojnë te mjeku tentojnë të shërohen në rrugë alternative, me receta të gjyshes dhe këshillave të vjetra popullore. Edhe pse medicina zyrtare është eRead More

Share

Kajsitë të mira kundër kancerit

Shumë njerëz nuk e dinë se çfarë vlera të mahnitshme përmban vitamina B17 ka dhe se ku mund të gjendet ajo. Për ata që nuk janë të njohur me vitaminë B17, kjo vitaminë gjendet tek kajsia, pjeshka, kumbulla, vishnja dhe ofron shumë përfitime shëndetësore. Fisi Hunzë në Pakistan, që jeton afër Himalajeve njihet për shëndet të mirë dhe jetëgjatësi. Farat e kajsive konsiderohen ushqimi më i vlefshëm dhe më i çmueshëm për ta, fara të cilat përmbajnë me tepricë vitaminë B17. Ushqim të pasur me vitaminë B17 konsumojnë edhe eskimezët,Read More

Share

Gjashtë arsye përse fiku duhet të konsumohet sa më shumë

Fiku, i cilësuar si fruti i parajsës, ripërtërin, forcon, ruan shëndetin dhe fshin rrudhat dhe prandaj duhet të konsumohesh sa më shumë, këshillojnë ekspertët. Sipas studimeve të bëra kohët e fundit, fiku cilësohet si fruti shërues dhe studiuesit sjellin gjashtë arsyet se pse njerëzit duhet ta konsumojnë këtë frut të mrekullueshëm që rritet pa ndihmën e njeriut dhe pa kimikate ose plehra kimike. 1-Vitamina dhe minerale Fiku është i pasur me kalium, kalcium, hekur, fosfor, bakër, dhe vitamina B6, C, si dhe beta-karoten. Prania e ulët e yndyrave dhe përmbajtjaRead More

Share

Share