Main Menu

Thursday, July 13th, 2017

 

Pse nuk duhet të pini ujë të ftohtë

Pirja e ujit të ftohtë mund të jetë e dëmshme sepse ndërhyn me funksionet e tretjes së trupit. Kjo parandalon trupin që të bëjë tretjen e duhur të ushqimit dhe pijeve. Konsumimi i pijeve me akull pas ose gjatë një vakti të ushqimit mund të ngadalësojë funksionete duhura të tretjes në trupin tuaj. Përveç kësaj, kur pini pije të ftohta, trupi juaj duhet të përdorë energji për të ngrohur lëngun brenda trupit tuaj që në fakt është energjia e nevojshme për funksionet e duhura të tretjes. Çfarë ndodh kur piniRead More

Share

Këto ushqime duhen shmangur në këto ditë të nxehta

Këto ditë të nxehta vere jemi në kërkim të pjatave të lehta në mënyrë që të ushqehemi pa u ndier në faj. Por, përballë aperitivëve dhe darkave jashtë me miqtë nuk është e thjeshtë. Duhet të dini që me rritjen e temperaturave, konsumi energjik i organizmit tonë zvogëlohet, sepse shpenzohet më pak energji për të ruajtur temperaturën e trupit. Por, nga ana tjetër rritet nevoja për hidratim, kështu që sa më shumë ujë dhe sa më pak yndyrna. Shmangni ushqimet tepër të përpunuara dhe pikante. Por, cilat janë disa ngaRead More

Share

Share