Main Menu

Wednesday, July 12th, 2017

 

6 ushqimet që pastrojnë dhe detoksikojnë mushkëritë nga tymi i duhanit

Duhan pirja në vendin tonë vlerësohet në masën 39%, kundrejt 28.6 % të vendeve të Bashkimit Europian. Duhanpirja është më e lartë tek meshkujt, sesa tek femrat, përkatësisht 60 % kundrejt 18 %.Por, shqetësues mbetet rritja e numrit të të rinjve duhanpirës. Bazuar në të dhënat e studimeve të ISHP-së, me nxënësit e klasave të shtata dhe të teta të shkollave 9 vjeçare dhe me ata të shkollave të mesme (viti i parë dhe i dytë), rezulton se rreth 16 për qind e nxënësve janë përdorues duhani, ndërsa 16.7 %Read More

Share

Kafja të zgjat jetën

Janë dy studime të ndryshme që dalin në të njëjtin përfundim: Konsumi i kafes të zgjat jetën. Pasojat e pijes më të përhapur në mbarë botën mbi shëndetin e njeriut kanë qenë objekt debatesh për shekuj të tërë. Shkaktarja kryesore e polemikave, kafeina, është fajësuar për rritje të presionit të gjakut, shtim të rrezikut për atak kardiak tek të rinjtë, pagjumësi e me raste edhe mostretje. Por vetëm njëri prej dy studimeve të fundit ka marrë nën vëzhgim mbi 520.000 persona në 10 shtete europiane, çka e kthen në kërkiminRead More

Share

Share