Main Menu

Wednesday, June 21st, 2017

 

Sonte Nata e Madhe e Kadrit, çfarë është dhe si përkujtohet

Sone është nata e Kadrit dhe sipas fesë islame, agjërimi në këtë ditë konsiderohet i vlefshëm sa një mijë muaj. Për këtë arsye numri i personave që agjërojnë sot është shumë më i madh se ata që agjërojnë gjatë muajit të Ramazanit. Po përse nata e Kadrit është e vlefshme sa jeta e një njeriu, pra një mijë muaj? Nata e Kadrit shënon zbritjen e Kuranit në tokë dhe fillimin e shkrimit të librit të shenjtë. Sipas klerikëve agjërimi dhe lutjet ndaj Zotit në këtë ditë përcaktojnë fatin dhe jetënRead More

Share

Share