Main Menu

Tuesday, June 20th, 2017

 

Historia e shënimit të Ramazanit në Shtëpinë e Bardhë: kur Xhefersoni shtroi iftar në vitin 1805

Në ditët e para të dhjetorit 1805, disa politikanë me ndikim morën ftesa formale për t’u bashkuar me presidentin Tomas Xheferson për një darkë në Shtëpinë e Bardhë. Ftesa të tilla nuk ishin të pazakonta pasi presidenti shtronte shpesh darka pune, të cilat nisnin në pjesën më të madhe në orën 3 e gjysmë të pasdites, menjëherë pasi senati apo kongresi kishin mbyllur punimet e ditës. Por, kjo darkë e skeduluar për më 9 dhjetor do të ishte e ndryshme. “…darka do të shtrohet në tryezë saktësisht në perëndim tëRead More

Share

Dobitë e ananasit

Ananasi shpesh shihet thjesht si një nga frutat më të shijshëm tropikal, pasi karakterizohet nga shija e ëmbël dhe përzierja e butësisë me të fortën. Përdorim të shpeshtë gjen edhe tek pijet, sidomos kokteilet jo-alkolike. Por, ananasi është shumë më tepër sa kaq. I pasur me vitamina, ky frutë sjell shumë të mira për organizmin. Është koha ta shihni me tjetër sy këtë produkt tradicional të Hawait, që përpos pamjes së këndshme, bën që trupit tonë t’i qëndrojnë larg faktorë të jashtëm dëmtues. Lexoni listën e mëposhtme, e do tëRead More

Share

Share