Main Menu

Tuesday, May 30th, 2017

 

Përdorimet befasuese të pudrës që nuk kanë lidhje me bebet

Pudra e bebes që në emër të kushtëzon duke na bërë të mendojmë se përdoret vetëm për bebet, por ky pluhur magjik mund të përdoret për shumë gjëra tjera. Kur të lexoni më poshtë të gjitha mënyrat se si mund ta përdorni pudrën, keni apo jo një bebe në shtëpi, ky produkt nuk do t’ju mungojë më. 1. Përdoreni si shampon të thatë Përdoreni këtë truk kur flokët tuaj janë me vaj dhe të yndyrshëm dhe nuk keni kohë për një dush. Pluhurosni flokët me këtë përzierje: ¼ e njëRead More

Share

Fakte interesante rreth Ramazanit

Këtë vit, muaji i Ramazanit fillon më 26 maj dhe mbaron në perëndim të diellit të së shtunës, më 24 qershor 2017. Vitin e kaluar, Ramazani filloi të dielën, më 5 qershor dhe përfundoi të martën, më 5 korrik. Gjatë kësaj kohe, myslimanët agjërojnë gjatë orëve të ditës. Agjërimi është një tjetër nga “Pesë Shtyllat e Islamit”. Kohët e agjërimit me diellin dhe muzg ndryshojnë varësisht nga vendndodhja e një myslimani. Sipas Këshillit Fikh të Amerikës së Veriut, dita e parë e plotë e Ramazanit është të shtunën, më 27Read More

Share

Cilat janë të mirat dhe problemet shëndetësore të Muajit të Shenjtë

Mbi një miliardë myslimanë janë duke agjëruar gjatë muajit të Ramazanit – i cili është një nga pesë shtyllat e Islamit – dhe po qëndrojnë rreth 18 orë në ditë pa ujë dhe pa ushqim. Sidoqoftë, nëse agjërimi bëhet siç duhet – dhe nëse myslimanët e kanë përgatitur mendjen dhe trupin e tyre – Ramazani mund të sjellë shumë përfitime shëndetësore. Pavarësisht se disa njerëz mund të kenë probleme të ndryshme shëndetësore, si dehidratim apo zbritje në nivelet e përqendrimit – gjë e cila është e pritshme – Dr. RazeenRead More

Share

Kjo eksperte e ushqimit ju tregon se çfarë të hani në Ramazan

Nour Zibdeh, nutriciste nga Virgjinia e Shteteve të Bashkuara, e cila është praktikuese e fesë islame dhe agjëron Ramazanin, ka treguar se si mund të kalohet një ditë e këtij muaji dhe ushqimet që duhet konsumuar. Ekspertja e ushqimit përshkruan një ditë të Ramazanit. Ajo thotë se ka praktikë personale që t’i ndihmojë njerëzit me probleme të ndryshme shëndetësore rreth ushqimit, por edhe personat që dëshirojnë të humbin peshë. Nutricistja tregon se ka shkruar një libër të gatimeve, ku jep udhëzime se si duhet ushqyer. Në këtë rast, ajo kaRead More

Share

Agjërimi i Ramazanit, dobitë e përfitimet prej tij

Agjërimi  i muajt te Ramazanit konsiston në privimin me vetëdije nga ngrënia dhe pirja prej agimit deri në perëndim të diellit. Myslimani e agjëron këtë muaj sepse është urdhër i Zotit dhe këtë vetëm për të fituar kënaqësinë e Tij. Gjithsesi në këtë adhurim, si në çdo adhurim tjetër, ka një sërë urtësish e dobish shpirtërore, psikologjike,sociologjike, shëndetësore etj. Ky adhurim që e ngre njeriun në nivelin e engjëjve, i kujton atij vlerën e mirësive dhe Dhuruesin e vërtetë të tyre; duke i vënë fre egos e maturon atë; dukeRead More

Share

Share