Main Menu

Thursday, May 18th, 2017

 

Gjërat, që dredhëza i bën për shëndetin tuaj

Dredhëzat janë të veçanta: janë diuretik, luftojnë inflamacionet dhe detoksuese. Falë përbërësve të vet, luftojnë stresin oksidues dhe dështimin kognitiv. Në vijim ju sjellim edhe disa veti të dredhëzave. PARANDALOJNË SËMUNDJET KARDIOVASKULARE Dredhëzat përmbajnë një lloj antioksiduesi të njohur si antocianinë, i cili absorbohet në trup dhe ndihmon në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular. Kjo substancë ul inflamacionet, derisa ul edhe kolesterolin dhe nivelin e triglicerideve. Redukton rrezikun për hipertension. JANË HIDRATUESE Pasi përmbajnë sasi të madhe të ujit, rreth 92 për qind, dredhëzat janë një nga ushqimet më hidratuese qëRead More

Share

Tabletat më nuk nevojiten për shërimin e gjëndrave tiroide

Problemet me gjëndrat tiroide për asnjë kusht mos i lini në asgjë. Me rëndësi t’i dalloni disa nga simptomat dhe të filloni terapinë adekuate. Simptomat e problemeve me funksionimin e gjëndrave tiroide: Pagjumësia Ndryshimet e shpejta në disponim, nervozizëm, sulme të mllefit; Çrregullime të ciklit menstrual; Dhimbje në muskuj; Metabolizëm i çrregulluar; Shtypje e lartë e gjakut; Ndryshime në lëkurë, bëhet e thatë. Këtu ju sjellim ilaçin natyral, i cili e forcon sistemin imun, ju mbron nga sëmundjet dhe ndihmon në zgjidhjen e problemeve të gjëndrave tiroide. Përbërësit e nevojshëm:Read More

Share

Fshehtësia e shkëlqimit të flokëve të Kim Kardashian-it, fshihet në kuzhinë

Në ngjarjen e javës së kaluar, “Met Gala”, fustani i bardhë i Vivienne Westwood ishte në plan të dytë, gjithë vëmendjen e kishte tërhequr floku i saj i rregulluar për lakmi. Kim këtë stil të flokut e mban tash e një kohë,e me gjasë shumica prej jush keni bërë pyetje se si e arriti gjithë atë shkëlqim. Për fat, stilistja e saj, Jen Atkins ka zbuluar fshehtësinë e flokut të saj, në një intervistë për “Refinery29”, e do t’ju mahnitë fakti se cilët përbërës ju nevojiten për një dukje siRead More

Share

Porositë më madhështore në Kuran

Frikësohuni Allahut, o muslimanë, e tregohuni të devotshëm ndaj Tij, ashtu siç tregohet i devotshëm ai që e di se Allahu e dëgjon, e shikon, e di të fshehtën dhe të dukshmen dhe e shpërblen për punën e tij në dynja dhe ahiret. O robërit e Allahut! Porosia më e madhe është porosia e Allahut, pastaj porosia e të Dërguarit të Tij e pastaj porosia e robërve të mirë të Allahut. Me porositë dhe këshillat e Allahut ngjallen zemrat, pastrohen veprat, duke punuar sipas tyre njeriu lartësohet, jeta rregullohet meRead More

Share

Ushqimet që e luftojnë sëmundjen e Alzheimerit dhe dementien

Ekzistojnë shumë lloje të dementisë, por sëmundja e Alzheimerit është forma më e zakonshme dhe ajo i prek më shumë se 35 milionë njerëz në mbarë botën. Dementia është progresive dhe shkakton dëmtimin e trurit. Pasi që qelizat në tru nuk mund të komunikojnë me njëra-tjetrën, trupi pushon së funksionuari si duhet. Ushqimi i duhur mund ta ruajë shëndetin e trupit, ndërsa ushqimi i dobët mund t’i rrisë problemet shëndetësore. Shafrani.- Hulumtimet tregojnë se shafrani efektivisht i mënjanon pllakat apo shtresat nga truri të cilat kontribuojnë në degradimin e qelizaveRead More

Share

Gurabija me mollë

Përbërësit: 250 gr gjalpë 1 gotë vaj vegjetal 1 vezë 1 gotë pluhur për pjekje miell Brendësia: 4-5 molla të grira 2 lugë çaji kanellë 1 lugë çaji arra Përgatitja: Vajin me gjalpin e derdhni në një enë dhe ia shtoni vezën, sheqer pluhurin, pluhur pjekjen. Miellin ai shtoni me kujdes dale nga dale, dhe brumin e ndani në pjese të mjaftueshme. Mollët i preni dhe i zieni, ia vendosni brenda në brumë ose përmbi (sipas dëshirës suaj), ia jepni formën dhe e vëni në furrë për pjekje në temperaturëRead More

Share

Pogaçe të mbushura

Përbërësit: 3 gota qumësht 1 gotë ujë 1 gotë vaj vegjetal 3 lugë sheqer 1 lugë kripë 2 vezë 1 majë buke Përbërësit e jashtëm: sallamë kaçkavall ullinj jeshil ullinj të zi speca Përgatitja: Qumështin dhe ujin e ngrohte e derdhin në një enë dhe pastaj përbërësit e tjerë. E përziejmë brumin dhe e leme në pritje rreth 1 ore. Pas pritjes brumin e ndajmë në kulaçe, përmbi ia vendosim përbërësit e jashtëm dhe i rendisim në tepsi për pjekje. Kulaçet i lyeni me te kuqet e vezës dhe nëRead More

Share

Shmangni disa gabime të cilat mund t’i bëni kur përgatisni reçel nga dredhëzat

Reçeli i dredhëzave është mundësia e fundit për t’i ruajtur ato ndërsa sezoni i tyre kalon. Ndërsa përpiqeni ta përgatisni ashtu siç duhet, është e rëndësishme të shmangni disa gabime që bëhen rëndom: 1. Dyfishoni masën Nëse blini dredhëza të ëmbla, është mjaft tunduese që të merrni një tas më të madh dhe të dyfishoni ose trefishoni masën për recetën që po bëni. Rritja e sasisë së reçelit në enë mund të duket efikase, por do t’ju ngadalësojë procesin. E mira është që të bëni 2 kuti njëherësh dhe joRead More

Share

Share