Main Menu

February, 2017

 

Përulësia, thjeshtësia, modestia

Falënderimet e panumërta i qofshin Allahut të Madhëruar, Krijuesit të botëve, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të dërguarin e fundit, profetin Muhamed, mbi familjen dhe shokët tij, si dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e Profetit të fundit deri në ditën e fundit të kësaj bote. Thjeshtësia është e kundërta e kryelartësisë. Thjeshtësi do të thotë të pranosh veten si një njeri mes njerëzve apo si një pjesë e zakonshme e krijimit, të mos shohësh asnjë vlerë personale te vetvetja, ta shohësh veten si më tëRead More

Share

Psikologjia e Religjionit

Për të sqaruar lidhshmërinë mes fesë dhe psikologjisë, pikësëpari duhet bërë përkufizimin e fesë. Feja si term i ndërlikuar në gjuhën arabe emërtohet me termin“din” i cili sipas asaj që transmetohet në literaturën fetare mban kuptimet siç janë “traditë, doke, borxh, respekt, rrugë e cila mbahet dhe ndiqet, dënim, shpërblim, popull”. Në Kur’anin Famëlartë me termin “fe nënkuptohet jeta e cila kalon me rregullsi dhe plan jetësor siç është të përkulurit ndaj një autoriteti, përshtatja dhe respektimi i urdhrave dhe ndalesave të atij autoriteti; në qoftë se këtyre urdhrave dheRead More

Share

8 këshilla për shtimin e imanit

Falja e namazit në kohën e tij, përmendja e Allahut, lutjet ditore, leximi i një pjese nga Kur’ani çdo ditë, dërgimi i salavateve, të thuash “Estagfirullah”… 1- Falja e namazit në kohën e tij, sepse ajo është prej punëve që na afron tek Allahu, aze ve xhel-le. 2- Përmendja e Allahut, aze ve xhel-le, qoftë edhe një pesë minutësh në ditë. Duke thënë “subhanallah”, “elhamdulilah”, “Allahu ekber”, “la havle ve la kuvete ila bilah”, “la ilahe ilallah”. 3- Lutjet ditore me vendosmëri dhe mbështetje tek Allahu, aze ve xhel-le. 4-Read More

Share

Mos u përngjani jobesimtarëve

Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen e tij dhe për shokët e tij deri në Ditën e Gjykimit. Çështje themelore dhe esenciale për çdo besimtar është që ai të dijë se Allahu i Lartësuar e përsosi dhe e kompletoi fenë islame, tjetër fe e drejtë përveç Islamit nuk është e vërtetë dhe është e refuzuar. Allahu i Lartësuar në disa raste këtë e konfirmon dhe së bashku me një vëmendje të veçantë le t’i lexojmë dhe t’i kuptojmë fjalët eRead More

Share

JETA JOTE BASHKËSHORTORE ËSHTË E SHTRENJTË, MOS E SHKATËRRO!!

Gruaja e mençur, e vendos sheqerin në çdo gjë që ia thotë burrit, dhe e largon kripën nga çdo gjë që ia thotë asaj burri! Në këtë mënyrë e vazhdon jetën!! Begati e madhe e Allahut është nëse asaj i jepet mendjemprehtësia, që ajo të mendon para se të punon! Në këtë mënyrë, ajo nuk e shkatërron jetën e saj bashkëshortore, dhe e përballon çdo fjalë që ia thotë burri, në momente nervoze dhe zemërimi! Fillimisht, këtë e bën duke shpresuar shpërblim tek Allahu, e pastaj, për ta mos humburRead More

Share

Madhështia e Allahut

Falënderimi i takon Allahut Zotit të botëve. Dëshmoj se nuk ka Zot tjetër përveç Tij dhe se Ai është mbrojtësi më i mirë i robërve të Tij të mirë dhe dëshmoj se Muhamedi, paqja dhe lavdërimi i Allahut qoftë mbi të është rob dhe i Dërguar i Allahut dhe prijësi më i mirë i të devotshmëve. Përderisa dita-ditës më shumë e më tepër po shtohen sprovat e zemrës me atë që i serviret nga epshet dhe dyshimet, sprova këto të cilat njerëzit sot po i largojnë ndaj adhurimit të AllahutRead More

Share

Kifle me margarinë

Përbërësit: 500 ml kos 1 lugë maja 2 lugë të vogla sheqer 1 kg miell 1 pluhur për pjekje 2 lugë kripë 3 vezë 150 ml vaj 400 gr margarinë Përgatitja: Kosin e ngrohim, në të shtojmë majën dhe sheqerin dhe e lëmë për 15 minuta që maja të aktivizohet. Në ndërkohë perzijmë miellin, pluhurin për pjekje, kripën, vezët. Shtojmë kosin e ngrohur me majën, shtojmë vajin dhe miellin e përzier me të tjerat. Brumin e lëmë të dyfishojë vëllimin për 30- minuta. Pas fryrjes së brumit në tavolinën eRead More

Share

Biftek me salcë këpurdhash

Përbërësit: 500 gram biftek 250 gram këpurdha 1 qepë 1 lugë miell 1 gotë ajkë 100 ml verë e bardhë 1 copë djath vaj piper kripë. Bifteku pritet në file dhe pjeket në skarë. Ndërkohë përgaditet salca. Në pak vaj fërgohet qepa e grirë imët. Shtohen këpurdhat e prera dhe pak ujë. Ena mbulohet dhe sapo të zbutes këpurdhat shtohet mielli i përzier me 1 gotë ujë. Zihet 10 minuta duke e përzier kohë pas kohe. Ajka përzihet me verë dhe shtohet mbi këpurdha. Shtohet kripë, piper dhe shërbehet mbiRead More

Share

Përbërësi sekret, këshillë e artë: Në këtë mënyrë BRUMI çdoherë do të bymehet më mirë!

Nëse do të ndiqni këtë këshillë, më kurrë nuk do t’ju ndodhë që brumi t’ju bjerë apo të mos bymehet mire. Ja disa truqe, të cilat do t’ju ndihmojnë që brumi juaj të jetë sikur i restoranteve më të mira apo sikur ai nga fotografia e kuzhinierit tuaj të preferuar: – Para se të filloni të ngjishni brumin, merrni nga frigoriferi gjalpën dhe vezët dhe mbani një kohë në temperaturë dhome. – Mos e teproni me sasinë e pluhurit për simite apo me tharmin, sepse ekziston mundësia që brumi të bymehet tepër dhe të pëlcasë. – Brumin lëreniRead More

Share

Facebook është i dëmshëm për shëndetin, shkakton xhelozi dhe palumturi

Një studim ka zbuluar se rrjeti social ‘Facebook’ është duke i bërë njerëzit të palumtur dhe ata që vuajnë nga “xhelozia përmes Facebook-ut” janë më të prirë të vuajnë nga depresioni. Përdoruesit të cilët nuk e kishin përdorur për një javë këtë rrjet social kishin raportuar për më shumë kënaqësi në jetë dhe e kishin vlerësuar mirëqenien e tyre me nota të larta. Eksperimenti i kryer nga Universiteti i Kopenhagës kishte përfshirë 1,095 njerëz, gjysmës prej të cilëve u ishte kërkuar t’i vazhdojnë shprehitë e tyre në Facebook, ndërsa gjysmësRead More

Share

Share