Eksperimente të reja tregojnë se qentë nuk janë aspak mirënjohës ndaj të zotëve, por servilë.     Prej kohësh dihet se qentë përfaqësojnë një mënyrë shumë të privilegjuar jetese në këtë planet. Afërsinë me njeriun, gjedhët, derrat dhe pulat e paguajnë gjithnjë me kokë, pavarësisht nëse zgjat pak apo shumë. Drerët dheMë tepër…

Rutina jonë normale përfshin afërisht 24 orë në ditë, të ndara në rreth 12 orë ditë me diell dhe pjesa tjetër natë. Por, a e dini se ka vende në të gjithë botën ku dielli nuk perëndon fare për më shumë se 70 ditë? Imagjinoni sa interesante do të ishteMë tepër…

Derisa njerëzit ende kanë dyshime në lidhje me vaksinat që aplikohen për mbrojtje nga koronavirusi, në internet është publikuar një certifikatë për vaksinim që daton nga koha e Perandorisë Osmane, respektivisht nga viti 1908. Deri në këtë periudhë ishin zbuluar vetëm dy vaksina kundër fruthit. Në dokument janë të shënuaraMë tepër…

Albanologu Veli Veliu ka ndërruar jetë sot në moshën 86 vjecare. Ai ishte i lindur në Gostivar dhe ishte i njohur për shumë vepra që dhanë kontribut të madh për albanologjinë. Prokupimi tij kryesor gjatë karrierës së tij profesionale dhe kërkimeve shkencore ishte letërsia krahasuese shqiptare-frënge, por është marrë edheMë tepër…

Misteri i Piramidave të Egjiptit i ka tërhequr të gjithë, veçanërisht i fiksuar për të studiuar fenomenet e tyre ishte shkencëtari Nikola Tesla. Tesla është një ndër shpikësit që vdiq i pavlerësuar, po kohët e fundit duket se fama dhe miti i tij është rritur jashtëzakonisht. Në një artikull tëMë tepër…